top of page
pexels-cottonbro-3998005.jpg
 • Annulatie - Ik haal mijn massage-afspraak niet. Wat te doen?
  Wanneer je een massage hebt geboekt maken wij tijd, ruimte en personeel vrij. Verwittigen als je je afspraak niet haalt is gewoon een kwestie van respect voor ons personeel. Bovendien zijn er genoeg mogelijkheden: telefoon, mail, sms. Ook wanneer er overmacht in het spel is (vb. omwille van een file) blijft het een kleine moeite om ons even te verwittigen. Indien je, zonder enige verwittiging vooraf, niet komt opdagen op je afspraak, vragen we de halve prijs van de gemiste sessie te betalen. Bij niet-betaling behouden wij ons het recht voor om je boeking in de toekomst te weigeren.
 • Betalingen
  De betaling gebeurt na de massage. Dit kan contant, met bancontact of met een verwenbon. In geen geval dient u een voorschot te betalen. De prijzen zijn duidelijk aangegeven op deze website en zijn niet onderhandelbaar.
 • Cadeau - Verwenbon
  - Kan enkel gebruikt worden voor een massage. Inruilen tegen geld is niet mogelijk en evenmin wordt er geld op de bon teruggeven. - Is één jaar geldig, maar kan verlengd worden met vier maanden, mits afspraak vóór de vervaldatum. - Indien je een duurdere massage wenst dan het bedrag op de verwenbon aangeeft, dan kan dit mits bijbetaling. Als je een goedkopere massage wenst, wordt het verschil op de bon genoteerd en kun je deze voor dit bedrag later opnieuw gebruiken. - Verwenbonnen kunnen online besteld worden. Na betaling worden ze per post toegestuurd. Je kunt ze uiteraard ook in de zaak kopen of afhalen. Enkel de originele bon kan gebruikt worden om de massage te betalen. Kopie's noch smartphone-foto’s worden geaccepteerd.
 • Douchen - Kan ik douchen vóór of na de massage?
  Neen, deze mogelijkheid is er niet omwille van tijdsgebrek. Uiteraard is persoonlijke hygiëne erg belangrijk voor klant en personeel en wij verzekeren je dat de gebruikte massage-olie van hoogstaande kwaliteit is, erg voedend voor je huid en geen sporen nalaat op de kleding, indien goed ingemasseerd. Uiteraard verwachten wij van onze klanten dat ze zich netjes aanbieden voor de massage.
 • Erotische massages - Biedt Relax & Refresh ook erotische massages aan?
  Een heel duidelijk antwoord: NEEN. Wij houden ons uitdrukkelijk aan de deontologische code van de BMF (Belgische Massage Federatie), waarvan we tevens lid zijn. Je kunt deze code inkijken op ‘Deontologische Code - Belgische Massage Federatie’.
 • Kinderen - Masseren jullie ook kinderen?
  Natuurlijk, ook kinderen van 6 tot 16 zijn welkom bij ons. Zij krijgen 10% korting. Wel vragen we dat ze begeleid worden door een volwassene.
 • Kleding - Is er een dresscode?
  Best draag je gemakkelijke en losse kleding. Tijdens de massage staat het je vrij het ondergoed aan te houden. De intieme lichaamsdelen worden in ieder geval met handdoeken bedekt. Mogen wij ook vragen geen waardevolle juwelen ed. mee te brengen naar de massage.
 • Medisch - Mag ik wel gemasseerd worden?
  De massages van Relax & Refresh zijn niet-medisch van aard en moest je twijfelen, gelieve dan zeker je arts eerst te bevragen. Wij behouden ons alleszins het recht voor om in een aantal gevallen de massage niet uit te voeren. Enkele voorbeelden: - Klanten onder invloed. - Klanten die specifieke medicatie nemen (vb bloedverdunners). - Zieke klanten (infecties, huidziekten,…) - Klanten met emotionele problemen (agressie,…) - Klanten met bepaalde allergieën. Mogen wij in ieder geval vragen om ons, indien nodig, op voorhand te willen informeren.
 • Reservaties - Hoe kan ik een massage reserveren?
  R&R beschikt over een gebruiksvriendelijke website (relaxandrefresh.be). Je kunt hier de gewenste massage boeken op het gepaste moment. Wij trachten het telefonisch contact zoveel mogelijk te beperken, omdat onze masseurs meestal aan het werk zijn. Wanneer uw telefoon dus niet beantwoord wordt, en u heeft een dringende vraag, gelieve dan een berichtje te sturen via de website of via relax-refresh@outlook.be. Uw mail wordt vrijwel onmiddellijk beantwoord.
 • Stiptheid - Wat als ik te laat ben?
  Dat kan iedereen overkomen. Gelieve er dan wel rekening mee te houden dat er meestal al een andere klant na jou geboekt heeft en dat we het tijdslot moeten respecteren. Ook de prijs blijft behouden. Dus graag een vijftal minuten op voorhand aanwezig zijn zodat je rustig je massage kunt aanvatten.
 • Voorkeur - Kan ik mijn voorkeur uitspreken voor een bepaalde masseur of voor een mannelijke of vrouwelijke masseur?
  Ons uitgangspunt is dat àl onze masseurs zeer bekwaam zijn, maar we begrijpen dat je een voorkeur voor iemand kunt hebben. Je kunt deze voorkeur duidelijk maken bij de boeking, en we doen ons uiterste best om je hierbij ter wille te zijn. Echter, garanderen kunnen we dit niet omwille van organisatorische redenen. Ook wordt er niet gewaarschuwd als de gewenste masseur die dag of dat moment afwezig is of reeds bezet. Zoals gezegd: àl onze masseurs zijn bekwaam en ervaren.
 • Wijziging - Kan ik mijn afspraak wijzigen?
  Natuurlijk! Liefst tijdig (minstens 24h op voorhand) en via een mailtje. Als je een account hebt kun je de wijziging trouwens zelf uitvoeren.
bottom of page